Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij SAVE Jeugdbescherming?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Wel cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Maatregel

Jeugdreclassering

Reading Time: < 1 minuutleestijd

Als een kind strafbare feiten heeft gepleegd en met justitie in aanraking is gekomen, kan hij of zij een jeugdreclasseringsmaatregel opgelegd krijgen. Wat gebeurt er dan? En hoe ziet de begeleiding eruit?

Een kind kan om verschillende redenen in aanraking komen met politie of justitie. Bijvoorbeeld vanwege diefstal, omdat hij of zij heeft ingebroken in een woning of omdat hij of zij iemand heeft beroofd. De kinderrechter kan dan een straf opleggen. Dat kan een geldboete zijn, een taakstraf of een gevangenisstraf.

Vaak krijgt een kind dan ook een jeugdreclasseringsmaatregel opgelegd. Dit kan zijn op verzoek van de Raad voor de Kinderbescherming, in afwachting van de strafzitting of na overleg met de officier van justitie. De kinderrechter kan ook zelf besluiten om een reclasseringsmaatregel op te leggen.

Nadat een jeugdreclasseringsmaatregel is uitgesproken, krijgt het kind een jeugdreclasseringswerker toegewezen. Hij of zij zal het kind begeleiden. De begeleiding moet het criminele gedrag stoppen en voorkomen dat het kind opnieuw een misdrijf pleegt.

Begeleiding

Er zijn verschillende soorten jeugdreclasseringsmaatregelen voor kinderen. Welke maatregel een kind krijgt opgelegd, hangt af van het misdrijf dat het kind heeft gepleegd en van het verloop van de strafzaak. Hieronder lees je meer over de verschillende maatregelen en hoe de begeleiding door jeugdreclassering er bij die maatregel eruit ziet.

Nieuwsbrief aanmelding

Blijf op de hoogte van al ons laatste nieuws! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Toestemming(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.