Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij SAVE Jeugdbescherming?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Wel cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Coronavirus en de effecten op onze dienstverlening

De samenleving is weer in de vertrouwde situatie van voor de coronapandemie. De overheid heeft de laatste coronamaatregelen afgeschaft. Bij SAVE Jeugdbescherming betekent dit dat we zoveel mogelijk op de manier werken zoals we voor de pandemie gewend waren. Ouders, kinderen, jongeren en jeugdbeschermers ontmoeten elkaar daardoor weer persoonlijk.

De overheid geeft nog wel adviezen om het coronavirus onder controle te houden. SAVE Jeugdbescherming volgt deze adviezen ook op. Jouw veiligheid en die van onze medewerkers staat daarbij voorop.

Contact met medewerkers

Nu de samenleving open gaat, hebben we weer persoonlijk contact (dus niet digitaal). Natuurlijk vinden we het daarbij belangrijk dat iedereen gezond blijft. Is het risico op besmetting te groot en persoonlijk contact daarom niet mogelijk? Dan nemen wij contact op via telefoon, e-mail, videogesprek, etc.

Onze locaties

  • Heb je een fysieke afspraak met één van onze medewerkers en heb je last van verkoudheid of coronaklachten? Maak dan een afspraak voor een test bij de GGD. Als je een negatieve test hebt, kan de afspraak gewoon doorgaan. Wil je je niet laten testen? Dan verzetten we de afspraak naar een latere datum.
  • Op onze locaties gelden verder de volgende regels:
    • we desinfecteren onze handen bij het betreden van het gebouw;
    • we hoesten en niezen in onze elleboog.
    • we ventileren in binnenruimtes en zorgen voor frisse lucht.
  • Je mag natuurlijk altijd zelf nog aanvullende maatregelen nemen, zoals anderhalve meter afstand houden of een mondkapje dragen.
  • De volledige lijst adviezen vind je op Rijksoverheid.nl.

Tijdens huisbezoek

Als een SAVE jeugdbeschermer of jeugdreclasseerder op huisbezoek komt, zal die vooraf vragen of er gezondheidsklachten zijn of zijn geweest, in het gezin of in de directe omgeving. Onze medewerkers maken vervolgens een inschatting of het verstandig en veilig is om op huisbezoek komen.

Uiteraard zorgt de jeugdbeschermer of jeugdreclasseerder dat hij of zij de actuele richtlijnen rondom het coronabeleid volgt. Het is voor ons belangrijk dat jij je veilig voelt. Voor vragen of advies kan je terecht bij je vaste SAVE jeugdbeschermer of reclasseerder.

Op de website van het Nederlands Jeugdinstituut lees je meer over wat de coronamaatregelen inhouden en hoe je daarmee om kunt gaan. Je vindt er informatie en tips voor kinderen, ouders en professionals.

Nieuwsbrief aanmelding

Blijf op de hoogte van al ons laatste nieuws! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.