Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij SAVE Jeugdbescherming?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Wel cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Ik zoek zelf hulp

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan kun je tijdens kantooruren (08.30 tot 17.00 uur) altijd contact opnemen met jouw SAVE medewerker als je vragen of hulp nodig hebt. In crisisgevallen kun je ook buiten kantooruren contact opnemen. Hier vind je informatie over wie je dan kunt bellen.

Als je geen cliënt bent van SAVE Jeugdbescherming, dan kun je ons niet rechtstreeks om hulp vragen. Kinderen, jongeren en gezinnen kunnen zichzelf niet aanmelden voor jeugdbescherming. Zij worden altijd door een andere organisatie naar ons doorverwezen. Ben je wel op zoek naar hulp? Dan zijn er een aantal manieren om hulp te krijgen:

Via het lokale team van jouw gemeente

Lokale teams (ook wel ‘buurtteams’ of ‘sociale wijkteams’) van gemeenten kunnen je helpen wanneer je vragen hebt over het opvoeden van kinderen of jongeren. Als hulp van het lokale team niet voldoende is, kunnen zij de hulp van jeugdzorg voor je inschakelen. In de regio’s Flevoland en Utrecht wordt je dan door SAVE Jeugdbescherming geholpen. Meestal komt SAVE Jeugdbescherming pas in beeld als een lokaal team zich zorgen maakt over de veiligheid van een kind of jongere. Of een kind of jongere heeft een strafbaar feit gepleegd en is in aanraking gekomen met justitie. Ook dan raakt SAVE Jeugdbescherming meestal  betrokken.

Hier vind je de sociale wijkteams in regio Flevoland Hier lees je meer over alle buurtteams in regio Utrecht

 

Via Veilig Thuis

Iemand die zich zorgen maakt over een kind of jongere kan zijn of haar zorgen melden bij Veilig Thuis. Dat kan iedereen doen, bijvoorbeeld een leerkracht op school, een buurvrouw of de huisarts. Als blijkt dat een kind of jongere hulp nodig heeft, dan kan Veilig Thuis (in de regio’s Flevoland en Utrecht) daar melding van maken bij SAVE Jeugdbescherming.

Hier lees je meer over Veilig Thuis

Via de kinderrechter

Een kinderrechter kan opdracht tot ondertoezichtstelling of de aanstelling van een voogd voor een kind of jongere geven. Dit zijn jeugdbeschermingsmaatregelen. Als de kinderrechter zo’n maatregel oplegt, zal hij of zij een medewerker van SAVE Jeugdbescherming vragen de maatregel uit te voeren en toezicht te houden op het gezin.

Hier lees je meer over ondertoezichtstelling Hier lees je meer over voogdij

Vanwege een strafbaar feit

Wanneer een kind of jongere een strafbaar feit pleegt en in aanraking komt met politie of justitie, kan aan het kind of de jongere een reclasseringsmaatregel worden opgelegd. Een medewerker van SAVE Jeugdbescherming voert deze maatregel uit en houdt toezicht op het kind of de jongere.

Hier lees je meer over jeugdreclasseringsmaatregelen

Ben je ouder of verzorger en op zoek naar hulp voor jouw kind?

Zoek je advies of hulp bij de opvoeding van je kind? Dan kun je terecht bij het wijkteam of Centrum voor Jeugd & Gezin in jouw gemeente. Het wijkteam kijkt samen met jou naar wat er aan de hand is en helpt je te bepalen wat er nodig is om de situatie te verbeteren. Als extra hulp nodig is, dan helpt het wijkteam je bij het vinden van die hulp. Zij zorgen er ook voor dat de hulp op gang komt.

Op de website van je gemeente vind je meer informatie over waar je terecht kunt en hoe de jeugdhulp in jouw gemeente is georganiseerd.

Zoek hier in jouw gemeente

Zorgen over de veiligheid van een kind?

Maak je je ernstig zorgen over de veiligheid van jezelf, jouw kind of een kind of volwassene in jouw omgeving? Neem dan onmiddellijk contact op met Veilig Thuis. Veilig Thuis is het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling. Je kunt bij Veilig Thuis terecht voor informatie, advies en hulp, om zorgen te bespreken en zo nodig een melding te doen.

    • Veilig Thuis: 0800 – 2000 (gratis, 24/7).
    • Meer over Veilig Thuis in jouw regio lees je op de website van Veilig Thuis

Nieuwsbrief aanmelding

Blijf op de hoogte van al ons laatste nieuws! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.