Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij SAVE Jeugdbescherming?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Wel cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Wat kun je van SAVE Jeugdbescherming verwachten?

SAVE Jeugdbescherming werkt samen met het gezin. Ouders en kinderen kennen hun eigen verhaal het beste. Ons uitgangspunt is dan ook: “Samen doen we wat helpt”. De belangen van het kind of de jongere staan daarbij voorop. Maar we vergeten niet de leefwereld en beleving van de ouder(s) of verzorger(s).

Wat kun je dan van SAVE Jeugdbescherming verwachten?

  1. Dat we naar je luisteren. Geen twee gezinnen zijn hetzelfde. Jouw verhaal en de omstandigheden in je gezin zijn uniek. Samen doen wat helpt, betekent dat we daar aandacht voor hebben. Zo vinden we samen een oplossing die werkt.
  2. Dat we respectvol met elkaar omgaan en ons houden aan de afspraken die we met je maken. Om samen tot een oplossing te komen is vertrouwen essentieel. Daarbij willen we dat je je goed voelt bij onze betrokkenheid. Wij zorgen dat we goed bereikbaar zijn en doelgericht en professioneel te werk gaan.
  3. Dat we transparant en eerlijk zijn in onze manier van werken en in de rapporten die we schrijven over de situatie. Een medewerker SAVE bespreekt altijd met je wat hij/zij in rapportages schrijft en vraagt daarbij naar jouw mening.
  4. Dat we de veiligheid van het kind of de jongere voorop stellen. We doen wat we doen omdat we mensen willen helpen. Dat betekent het hele gezin en alle betrokkenen. Maar soms betekent het vooropstellen van de veiligheid van het kind of de jongere dat we moeilijke beslissingen moeten nemen. Beslissingen waar niet iedereen het in eerste instantie mee eens is.
  5. Dat we jouw eigen kracht en regie belangrijk vinden.
  6. Dat wij open en ontvankelijk zijn voor jouw feedback. Je mag altijd je zorgen en gedachten met ons delen.

Nieuwsbrief aanmelding

Blijf op de hoogte van al ons laatste nieuws! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.