Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij SAVE Jeugdbescherming?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Wel cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Hulp van SAVE Jeugdbescherming

Vragen over opvoeden?

Kinderen en jongeren in Nederland hebben recht op een veilige opvoeding en een veilig thuis. Dat staat in de wet beschreven. Kinderen opvoeden kan soms lastig zijn. Ouder(s) of verzorger(s) kunnen te maken krijgen met ingewikkelde vragen of problemen. Je kunt dan contact opnemen met het lokale team in jouw gemeente. Elke gemeente geeft zo’n team een andere naam. Voorbeelden zijn: buurtteams, wijkteam, sociaal team of bijvoorbeeld Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Wanneer krijg je hulp van SAVE Jeugdbescherming?

SAVE Jeugdbescherming komt in beeld als er zorgen zijn over de veiligheid of ontwikkeling van een kind of jongere. Soms is hulp van het lokale team niet genoeg en lukt het niet om een veilige opvoeding te garanderen. Dat kan iedereen overkomen en daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Een jongere kan bijvoorbeeld strafbare feiten plegen. Of er kunnen andere omstandigheden zijn waardoor opvoeden moeilijk is. Extra hulp kan dan zorgen dat het kind of de jongere veilig opgroeit en zich goed ontwikkelt. Die hulp krijg je van een instantie als SAVE Jeugdbescherming.

Jeugdbescherming Utrecht & jeugdbescherming Flevoland

SAVE Jeugdbescherming werkt voor inwoners van de provincies Utrecht en Flevoland. Wij sluiten aan bij het lokale team als er complexe problemen en/of zorgen zijn over de veiligheid van een kind. Dat noemen wij SAVE begeleiding (ook wel preventieve jeugdbescherming genoemd). In opdracht van de kinderrechter voert SAVE Jeugdbescherming ook maatregelen van jeugdbescherming uit, zoals de Ondertoezichtstelling en de Voogdijmaatregel. Als een jongere een strafbaar feit pleegt, kan de kinderrechter een jeugdreclasseringsmaatregel opleggen. SAVE Jeugdbescherming voert ook die maatregel uit.

In Utrecht en in Flevoland zijn er per gemeente SAVE-teams ingericht, Zo kunnen wij dicht bij de cliënt werken en goed samenwerken met de lokale, gemeentelijke, hulpverlening.

SAVE Jeugdbescherming is onderdeel van Stichting Samen Veilig Midden-Nederland. Meer informatie over onze stichting vind je op www.samen-veilig.nl. Bekijk ook onze organigram.

Nieuwsbrief aanmelding

Blijf op de hoogte van al ons laatste nieuws! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Toestemming(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.