Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij SAVE Jeugdbescherming?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Wel cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Coronavirus

Brief aan cliënten inzake coronavirus

Nieuws 25 maart 2020 Reading Time: 3 minutenleestijd

Vanwege het coronavirus heeft Samen Veilig Midden-Nederland haar cliënten een brief gestuurd, waarin genomen maatregelen worden uitgelegd.

Beste cliënt, ouder(s), verzorger(s) en betrokkenen,

Het coronavirus houdt Nederland in zijn greep. Bijna dagelijks worden nieuwe maatregelen afgekondigd om verspreiding van het virus tegen te gaan. Maatregelen die ons allemaal raken. Kinderen die thuis moeten leren en ouders die thuis moeten werken. Alle medewerkers van Samen Veilig Midden-Nederland leven met iedereen mee in deze moeilijke tijden, waarin we elkaar misschien teveel op de lip zitten, of omdat er zieken zijn.

In deze brief beschrijven we de maatregelen die we vanuit Samen Veilig Midden-Nederland (SAVE / Veilig Thuis Utrecht) nemen. We houden de gezondheid van iedereen goed in de gaten en blijven ons natuurlijk inzetten als we zorgen hebben over de veiligheid van gezinnen en kinderen. Zorgen om kinderen, waar het thuis niet altijd veilig is. Zorgen om ouders, waarvan we weten dat ze hun best doen om wél een veilig thuis te creëren, maar bij wie dit niet altijd lukt.

Omdat thuiswerken, thuisschool, thuis blijven en thuis leven soms ook lastig is, hebben we een overzicht gemaakt van tips voor zowel kinderen, jongeren als ouders op onze websites www.samen-veilig.nl/nieuws/ en www.veiligthuisutrecht.nl/nieuws/. Want thuis willen we het leuk maken en houden.

Ook onze medewerkers werken vooral vanuit huis, omdat zij zich houden aan de opdracht om zo min mogelijk contact te hebben met andere mensen. Toch houden we onze regiokantoren zo lang mogelijk met een minimale bezetting open. In Nieuwegein lukt deze minimale bezetting niet meer en daarom geldt voor de cliënten en gezinnen uit de regio Lekstroom, dat ze contact op kunnen nemen met hun eigen medewerker SAVE of via het algemene nummer 030 – 242 7800. Naast het thuiswerken gaan onze medewerkers niet meer naar bijeenkomsten en volgen ze geen trainingen, tenzij het via een videoverbinding is. Al deze maatregelen gelden in ieder geval tot 6 april 2020.

Om verder besmettingsgevaar te voorkomen, nemen we de volgende maatregelen:
Persoonlijk contact met cliënten is belangrijk, maar we beperken het noodgedwongen. Bij elk cliëntcontact maken we daarom een afweging van de veiligheid en gezondheid. Het contact laten we dan telefonisch, per e-mail of videoverbinding plaatsvinden. Huisbezoeken doen wij alleen bij acute onveiligheid. Vóór het bezoek bellen we dan om een inschatting te maken van de veiligheids- en gezondheidsrisico’s. Bij rechtszittingen, zullen onze medewerkers – voor zover mogelijk – aanwezig zijn.

Wij realiseren ons dat deze maatregelen veel van kinderen en ouders vragen. We begrijpen ook dat bezoek van ouders aan hun kind(eren) belangrijk is. De overheid heeft nu het volgende bepaald dat er geen bezoek meer is toegestaan, tenzij het contact met de familie van essentieel belang is. In dat geval beperken we het bezoek tot één persoon. Dit vindt dan plaats in een aparte ruimte of beter, in de buitenlucht. Als iemand corona heeft, is er géén bezoek mogelijk. Bij de jeugd-ggz is géén bezoek toegestaan als iemand verkouden is. We maken vooral contact met elkaar via WhatsApp en een videoverbinding.

Bij klachten als koorts en benauwdheid, meld het niet alleen aan de huisarts, maar ook aan ons in het belang van de veiligheid van onze andere cliënten en medewerkers. Neem daarvoor contact op met de eigen medewerker. Op de site van het RIVM staat alles over de gezondheidsrisico’s en actuele informatie: https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus.
Tot slot: we hebben een speciaal corona crisisteam opgezet. Dit team volgt nauwgezet alle ontwikkelingen rond het coronavirus. Gebeurt er iets ernstigs? Worden nieuwe maatregelen afgekondigd? Dan reageren we daar direct op en kunnen we maatregelen snel weer aanpassen. Houd daarom onze websites goed in de gaten: https://www.samen-veilig.nl/nieuws/ en https://www.veiligthuisutrecht.nl/nieuws/.

Zijn er verder nog vragen? Neem dan contact op met de eigen medewerker.
Met vriendelijke groet,

Krijnie Schotel
Paul Janssen
Raad van Bestuur

Nieuwsbrief aanmelding

Blijf op de hoogte van al ons laatste nieuws! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.