Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij SAVE Jeugdbescherming?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Wel cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Organisatie, Uit de sector

Werkonderbreking: vanaf 10 oktober zijn wij tijdelijk minder goed bereikbaar

Nieuws 6 oktober 2022 Reading Time: < 1 minuutleestijd

[UPDATE 14-11-2022] Sinds 10 oktober houden jeugdbeschermers in het hele land werkonderbrekingen. De acties komen nadat een eerder ultimatum van de FNV aan minister Weerwind voor Rechtsbescherming is verstreken. Ook Samen Veilig Midden-Nederland steunt deze acties. We geven medewerkers de ruimte om aan de acties mee te doen en zijn daarom tijdelijk minder goed bereikbaar.

Wij zien dat tekorten in de jeugdzorg voor schrijnende situaties zorgen. Dit gaat ten koste van kinderen, jongeren en volwassenen die die hulp nodig hebben en daarom steunen ook wij deze actie. Er moet iets veranderen in de jeugdzorg.

Tegelijkertijd willen wij niet dat de veiligheid van de gezinnen door de acties in gevaar komt. Wij blijven daarom bereikbaar voor spoedeisende zaken en crisisgevallen worden in alle gevallen onmiddellijk opgepakt.

Werkonderbreking, wat betekent dat?
10 oktober startte de gedeeltelijke onderbreking van de bureaudiensten van SAVE Jeugdbescherming. Dat betekent dat jeugdbeschermers telefonisch minder goed en vaak bereikbaar zijn. Sinds 24 oktober is een volledige onderbreking van de bureaudiensten van kracht en sinds 7 november worden ook aanzienlijk minder huisbezoeken afgelegd door SAVE Jeugdbescherming.

Daarnaast zijn alle kantoornummers van Samen Veilig Midden-Nederland, dus ook de telefoonnummers voor de afzonderlijke locaties van SAVE Jeugdbescherming, alleen nog bereikbaar voor spoedeisende zaken.

Wil je meer weten over het waarom van deze actie? Lees dan hier verder.​

Meer weten over stichting Samen Veilig Midden-Nederland?

SAVE Jeugdbescherming maakt onderdeel uit van stichting Samen Veilig Midden-Nederland. Wil je meer weten over deze stichting? Klik dan de knop hiernaast om de website te bezoeken.

Bezoek de website

Nieuwsbrief aanmelding

Blijf op de hoogte van al ons laatste nieuws! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.