Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij SAVE Jeugdbescherming?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Wel cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Ondersteuning door onafhankelijke vertrouwenspersoon

Heb je een klacht of vragen die je liever niet bespreekt met jouw medewerker SAVE of zijn of haar leidinggevende? Dan kun je terecht bij een onafhankelijke vertrouwenspersoon van Jeugdstem (voorheen AKJ) of het Adviespunt Zorgbelang. De vertrouwenspersoon denkt met je mee en geeft advies.

Ben je niet tevreden over de hulp die je krijgt van SAVE Jeugdbescherming? Ook dan kun je terecht bij een vertrouwenspersoon. Samen kijken jullie naar manieren om tot een oplossing te komen. De vertrouwenspersoon is er ook voor je  als je te maken hebt (of hebt gehad) met (seksueel) ongewenst gedrag van een hulpverlener.

Onafhankelijk en gratis
De vertrouwenspersoon is onafhankelijk en werkt dus niet voor SAVE Jeugdbescherming. De ondersteuning door een vertrouwenspersoon is gratis.

Een bekende als vertrouwenspersoon
Uiteraard kun je ook gebruik maken van ondersteuning uit bijvoorbeeld je eigen netwerk (zoals een vriend of familielid) of een andere organisatie.

Privacy
Is de vertrouwenspersoon aanwezig bij een gesprek met SAVE Jeugdbescherming? Dan kunnen geen inhoudelijke zaken besproken worden in het bijzijn van deze vertrouwenspersoon. Dat heeft te maken met de wet op de privacy. Dat kan alleen als de andere ouder/verzorger met gezag toestemming geeft.

Jeugdstem (voorheen AKJ)

Jeugdstem is de organisatie van vertrouwenspersonen in de jeugdzorg. Iedereen die te maken heeft met jeugdzorg en daar vragen over heeft, kan bij ons terecht. Voor informatie, advies of ondersteuning. Je kunt ook via de chat contact opnemen met Jeugdstem. Dat is een handige manier om korte vragen voor te leggen aan een vertrouwenspersoon.

Tel: 088 – 555 1000 Website

Adviespunt Zorgbelang
Het adviespunt Zorgbelang is een initiatief van zorgbelangenorganisaties en komt op voor jouw belangen. Meer informatie en een zorgbelangenorganisatie bij jou in de buurt vind je op www.adviespuntzorgbelang.nl.

Website

Nieuwsbrief aanmelding

Blijf op de hoogte van al ons laatste nieuws! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.