Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij SAVE Jeugdbescherming?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Wel cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Opnemen van gesprekken

Voor het opnemen van een gesprek gelden de volgende regels:

  1. Het maken van een geluidsopname is toegestaan zolang je zelf aan een gesprek deelneemt. Alleen als een van de aanwezigen geen toestemming geeft voor een geluidsopname, bijvoorbeeld een ouder, of als het niet in het belang is van een minderjarige, mag het gesprek niet opgenomen worden. In dat geval bieden we je aan dat je iemand meeneemt naar het gesprek, die zo mee kan luisteren.
  2. Beeldopnamen staan we in principe niet toe in verband met het portretrecht. Stiekem opgenomen beelden zijn strafbaar.
  3. Als je het gesprek opneemt, nemen wij het ook op. Ons geluidsverslag wordt aan het dossier toegevoegd.
  4. Neem je een gesprek met toestemming op? Kondig dit dan aan bij het begin van het gesprek. Als iedereen van te voren weet dat een gesprek opgenomen wordt, bezorgt dat iedereen een rustiger gesprek.
  5. Er mag niet geknipt of geplakt worden in een geluidsopname, tenzij dit wordt meegedeeld.
  6. Je mag opnamen van een gesprek alleen openbaar maken of delen met derden als alle deelnemers aan een gesprek daar toestemming voor geven. Dat geldt ook voor transcripties (de uitgeschreven tekst van een gesprek)
  7. De afspraken over de opnamen leggen we vast in een overeenkomst of door deze bij de opname in te spreken.
  8. Wees respectvol naar elkaar. Als je een opname verspreidt en er is sprake van belediging, smaad of laster, dan is dat strafbaar.

We begrijpen heel goed dat het voor je van belang is om op een later moment nog een keer te horen wat er is besproken. Samen kom je tot een goed gesprek als je daar in gezamenlijkheid afspraken over maakt. Bespreek daarom eerst wat je van elkaar kunt verwachten bij een gesprek en wat de mogelijkheden zijn om dit op te nemen.

Nieuwsbrief aanmelding

Blijf op de hoogte van al ons laatste nieuws! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.