Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij SAVE Jeugdbescherming?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Wel cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Uit de sector

Met ‘Streetstories’ in de huid van jongeren kruipen

Nieuws 21 maart 2024 Reading Time: < 1 minuutleestijd

Weten wat er speelt in de leefwereld van kinderen en jongeren is essentieel voor de begeleiding van SAVE Jeugdbescherming. Maar niet iedereen vindt het even makkelijk om hierover te praten. ’Streetstories’ helpt professionals en jongeren in de jeugdreclassering om op laagdrempelige wijze met elkaar in gesprek te gaan. 

In gesprek gaan over wat jongeren echt bezighoudt kan soms best lastig zijn, zowel voor jongeren zelf als voor jeugdreclasseerders en andere hulpverleners. In het begin zijn jongeren vaak terughoudend, en professionals willen voorkomen dat het gesprek aanvoelt als een ondervraging. Gelukkig helpt Streetstories om deze gesprekken op een ontspannen manier op gang te brengen. Door middel van stellingen en dilemma’s kunnen jongeren hun kijk op bepaalde onderwerpen delen, waardoor zij een stem krijgen. Voor professionals biedt dit waardevolle inzichten in de gedachten en gevoelens van jongeren. Met deze kennis kunnen zij jongeren op een effectievere manier begeleiden, passend bij hun individuele behoeften.”

(Door)ontwikkeling en evaluatie 
Streetstories is ontwikkeld in samenwerking met RIEC Midden-Nederland en de William Schrikker Jeugdbescherming & Jeugdreclassering. Na uitgebreide testen en evaluaties onder professionals is Streetstories verder verfijnd en zijn de eerste exemplaren onlangs uitgereikt aan de jeugdreclasseringsafdeling van SAVE Jeugdbescherming. De komende periode zal worden gebruikt om de impact van de tool verder te onderzoeken.

Contact en meer informatie 
Professionals die geïnteresseerd zijn in het gebruik van Streetstories, kunnen contact opnemen via straatwaarden@riec-mn.nl voor meer informatie en mogelijkheden.


Jeugdreclassering van SAVE Jeugdbescherming

SAVE Jeugdbescherming komt in beeld als er zorgen zijn over de veiligheid of ontwikkeling van een kind of jongere. In opdracht van de gemeenten in de provincies Utrecht en Flevoland voert SAVE Jeugdbescherming maatregelen uit op het gebied van jeugdbescherming en jeugdreclassering.

De jeugdreclasseringsafdeling van SAVE Jeugdbescherming richt zich specifiek op het begeleiden van jongeren die in aanraking zijn gekomen met het justitiële systeem. Dit kan bijvoorbeeld zijn vanwege crimineel gedrag of betrokkenheid bij drugsdelicten. De jeugdreclassering biedt begeleiding aan deze jongeren en helpt hen hun leven weer op de rit te krijgen door middel van toezicht, advies en monitoring.

Kijk voor meer informatie op deze pagina over onze begeleiding bij de maatregelen jeugdreclassering.

Nieuwsbrief aanmelding

Blijf op de hoogte van al ons laatste nieuws! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.